Szépségcikk Blog

Kézápolás télen: 2023-as őszi-téli manikűr trendek

Kézápolás télen: 2023-as őszi-téli manikűr trendek

 Ahogy beköszönt az ősz és a tél, az időjárás változásai komoly kihívásokat jelenthetnek a kéz és köröm egészségére nézve. A hideg időjárás és a száraz levegő könnyen kiszáríthatja a bőrt, ezért különösen fontos, hogy megfelelő kézápolási rutint alakítsunk ki.

Kézápolás és bőrvédelem

A hideg idő miatt bőrünk különösen hajlamos lesz a kiszáradásra és repedezésre. A megfelelő kézápolási rutin elengedhetetlen a bőr védelme érdekében, és érdemes már most figyelni azokra a lépésekre, amik segíthetnek a megőrizni kezeink puhaságát és egészségét.

Kézmosás és hámlasztás

A kézápolás nélkülözhetetlen része a rendszeres és alapos kézmosás, hiszen ezzel védekezhetünk a vírusok és a baktériumok ellen. Fontos azonban, hogy nem szabad túl gyakran mosni, mert azzal tönkre tehetjük a bőr védelmi rendszerét, a bőr pedig kiszárad, kirepedezik és akár vérezhet is. Emellett érdemes kímélő szappant, illetve langyos vizet használni. Ne feledkezzünk meg hámlasztásról sem, amivel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket elősegítve a bőr megújulását. A kéz és test hámlasztásához válaszd a Sara Beauty hámlasztó termékeit, mellé pedig egyet a hidratáló krémjeikből.

Hidratálás

A bőr számára nagyon fontos a külső és belső hidratálás. Érdemes már nyár végén, ősz elején nagyobb figyelmet fordítani a kéz hidratálására, hogy elkerüljük a száraz bőr okozta kellemetlen tüneteket. Naponta több alkalommal, akár 4-5-ször is bekenhetjük krémmel, figyelve arra, hogy mindenhova jusson belőle. A Solanie kézápoló termékei segíthetnek megőrizni vagy visszaadni a bőr rugalmasságát és hidratáltságát.

Bőrápoló olaj

Válassz olyan krémet, bőrápoló olajat, ami bőrpuhító hatóanyagokat tartalmaz, mint az argán olaj, mandula olaj, shea vaj. A mandula olaj és az argán olaj kiváló hidratáló és tápláló hatással rendelkezik, a shea vajjal pedig gazdagíthatjuk a bőrt úgy, hogy éjszakára kenünk egy vékony réteget a kézfejekre és húzunk rá cérnakesztyűt, hogy az éjszaka során hatékonyabban felszívódjon. Érzékeny, kirepedezett bőrre ajánljuk a Workaholic's termékeit, vagy a  6.ZERO Silk Effect kézkrémjét.

Kézmaszkok és paraffinos kézápolás

Hetente egyszer alkalmazzunk kézmaszkot vagy paraffinos kezelést, hogy mélyen hidratáljuk a bőrt és visszaállítsuk a nedvességet.

A bőrápolás mellett a nőknek a manikűr-pedikűr is lényeges szempont. Műköröm, géllakk, vagy körömlakk használata esetén fontos, hogy kímélő körömlakklemosót és körömágybőr ápolót is használjunk.

Őszi-téli manikűr trendek

Ahogy az évszakok változnak, új köröm trendek is felbukkannak, amit nagyban befolyásolnak a kifutókon feltűnő divatirányzatok. Míg néhány trend idén is hódítani fog, más, már hagyománnyá vált trendek inkább a háttérbe kerülnek. A körömdíszítés terén az akril körömlakk, a klasszikus festett minták és kövek továbbra is hódítanak, de teret kap a letisztultság és egyszerűség is. A nude géllakk például olyan tökéletesen minimalista megjelenést nyújt, ami eleganciát és kifinomult stílust kölcsönöz.

A poros díszítések ismét előtérbe kerülnek, kiszámíthatatlanul ragyogó és csillogó módon. A csillámpor és a glitter ombre vibrálóan életre kelti a körmöket, de ami talán a legfeltűnőbb, az a teljesen csillámos köröm. Az őszi-téli szezonban számíthatunk a króm hatású körmök divatjára is, illetve az olyan díszek térhódítására, mint a száraz virágok. Színekben leginkább a méregzöld, olivazöld, mustársárga, bordó, mályva, narancs, sötétkék és a barna színekben gondolkodhatunk.

Legyen az egyszerű vagy extravagáns, a manikűr és körömdíszítés egy olyan eszköz, amely segít az önkifejezésben. A díszes körmök, a csillogó porok és a letisztult formák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kövesd az aktuális divattrendeket, miközben saját stílusodat is képviseled. Akár szalonod van, akár magadnak szoktad elkészíteni manikűrödet, válassz a Szépségcikk kínálatából, ahol olyan kiváló márkák termékei közül válogathatsz, mint a Perfect Nails, Profinails, Moda és a Moyra. Gondoskodj tehát kezeidről és körmeidről, hogy magabiztosan és divatosan léphess a hideg hónapokba!